Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Kijkopdevoordijk.nl

Inloggen of inschrijven

Kerstmarkt 2018Buurtverbinders Kijk op de voordijk


Kerstmarkt 2018

Datum:  vrijdag 14 december 

Tijd:  15.00 – 21.00u

Plaats:  Van Foreestplein


Als buurtverbinders van www.kijkopdevoordijk.nl willen we op vrijdag 14 december van 15.00 – 21.00u een Kerstmarkt organiseren op en rond het Van Foreestplein.

Doelstelling

Ons doel is een gezellige kerstmarkt, die bijdraagt aan de verbinding en verbondenheid in de wijk. De Kuyperwijk is een gemêleerde wijk, waar mensen zo langs elkaar heen kunnen leven.

Met de kerstmarkt (en andere marktendoor het jaar heen) willen we een bijdrage leveren aan verbinding in de wijk. Buurtbewoners kunnen elkaar ontmoeten, en organisaties, scholen en verengingen en clubs etc. kunnen laten zien wie ze zijn en wat ze doen. Dat zorgt er voor je elkaar kent en dat er een netwerk groeit met korte lijntjes.

Ons plan ziet er als volgt uit

Kerstmarkt

Op het van Foreestplein en deels langs de winkels komen kramen (40stuks) te staan. We streven er naar dat dit een mix is met deels kerstspullen en deels gewone markt/rommelmarkt. Om de sfeer te verhogen zetten we de kraamhouders ertoe aan hun kraam mooi te versieren in kerststijl en ook zelf in kerststijl gekleed te zijn. Wie mooist versierde kraam heeft krijgt staangeld terug.

Kerstverhaal

Op het plein komt een levende Kerststal met schapen en Jozef en Maria.

I.s.m. de scholen en de Hofkerk willen we het Kerstverhaal vertonen, dat kan door een kerstwandeling/herdertjestocht op en rond het van Foreestplein, waarbij je loopt langs de verschillende taferelen van het kerstverhaal. Maar het kan ook door filmpjes die vertoond worden op een groot scherm over hun er op de scholen toegeleefd wordt kerst.

Kerstman en kerstmuziek

Op de markt loopt ook een kerstman rond.

We willen graag zoveel mogelijk live muziek om de sfeer te verhogen. Zangers/zangeressen en muzikanten uit de buurt willen een podium geven voor een optreden met kerstmuziek.

Optredens van de zangers/zangeressen worden afgewisseld met muziek van een muziekcorps en muziek van een DJ

Flashmob

We willen dat de tijdens de markt er een verrassing optreden is in de vorm van een zogenaamde Flashmob.

Samenwerking met ondernemers

We zijn blij met de groeiende samenwerking met de ondernemers rond de van Foreestweg. Dit willen blijven stimuleren, want we hebben elkaar nodig om deze wijk levendig te houden.

We vragen de winkeliers of zij op deze avond ook langer open willen zijn tot 20:00 of 20:30. Ook mogen de winkeliers meedoen met een eigen kraam.

Daarnaast vragen we de ondernemers om financieel bij te dragen. Voor 25 euro sponsoren zij mee aan de markt en komt hun logo ook op de flyer te staan.

Tenslotte kunnen zij een prijs aanbieden voor de grote loterij. Dit kan een waardebon zijn, of iets uit hun winkel.

Samenwerking met DOEL

Met DOEL is ook een samenwerking opgebouwd. DOEL doet mee en is geopend op deze avond. Ze hebben een soort café en verkopen koffie en koek en soep en andere lekkernijen.

DOEL staat dit jaar garant voor de druk van de flyers

Goede Doel

De kerstmarkt koppelen we dit jaar aan een goed Doel. We willen de buurt uitnodigen om suggesties aan te dragen voor een goed doel. De opbrengst van de loterij gaat naar het uitgekozen goede doel

Scholen/kerken/organisaties/verenigingen

Graag zien we ook dat scholen, verenigingen, kerken en organisaties en buurtbewoners meedoen.

Dit kan door een kraam op de kerstmarkt in te richten, of door alleen of met een groep op te treden met zang of dans, of bijv. door lampionnen te maken voor de herdertjestocht, of door als vrijwilliger mee te helpen. Of misschien door een eigen idee.

Wij horen graag van wat u voor de buurt in petto heeft

Programma

Het programma ziet er als volgt uit

15:00u Opening start kerstmarkt

Muziek verdeeld in blokken

16:00-17:00

17:15-18:15

18:30-19:30

17:00 - 20:00 Herdertjestocht

20:00-21:00 Finale op het plein

We hebben jouw hulp nodig

Om de kerstmarkt goed te laten slagen hebben we de hulp van de mensen in onze buurt nodig, om te bouwen en op te ruimen, om kramen te bemensen, voor organisatie en uitvoering of met ideeën.

Laat ons z.s.m. weten wat jij/jullie kan/kunnen doen via

info@kijkopdevoordijk.nl
Deel dit bericht!