Welkom op de nieuwe site!
Actieve inwoners uit meer dan 50 wijken en dorpen werkten mee aan deze nieuwe lay-out. Samen kwamen we tot een weergave waarmee je nog meer kunt ontdekken over je buurt. Veel plezier en leuke ontmoetingen gewenst!

Kijkopdevoordijk.nl

Inloggen of inschrijven

Ontheffingsgebied Kristalweg uitgebreid (2018)Ontheffingsgebied Kristalweg uitgebreid16 april 2018

Het college wil dat bewoners en ondernemers in een groter gebied rond de Kristalweg een ontheffing kunnen aanvragen om gebruik te maken van de ‘verkeersknip’ in de Harnaschpolder.

Na een evaluatie van de verkeerssituatie wil de gemeente circa 1.000 extra adressen in en rond de Harnaschpolder de mogelijkheid bieden om een gratis ontheffing aan te vragen. Daarnaast wil het college enkele tientallen winkels en bedrijven in een wat ruimer gebied rondom de knip de mogelijkheid bieden om tegen betaling een ontheffing aan te vragen.
 De verkeersknip in de Kristalweg is in 2016 ingevoerd om doorgaand verkeer van buiten de wijk tegen te gaan. Gemotoriseerd verkeer mag sindsdien niet meer door de knip rijden ter hoogte van de Dijkshoornseweg. Alleen langzaam verkeer, bestuurders met een ontheffing en hulpdiensten mogen erdoor.

Uitbreiding ontheffingsgebied

Het college heeft op basis van de evaluatie besloten het gebied waarin automobilisten een ontheffing kunnen aanvragen te vergroten. De keuze voor de uitbreiding van het ontheffingsgebied is gemaakt om tegemoet te komen aan vele ontheffingsverzoeken. Ook is gelet op een logische gebiedsindeling. De straten die erbij komen, zijn de Hadrianuslaan en omgeving met het noordelijk deel van de Dijkhoornseweg. Ook de Hoornse Hof wordt toegevoegd, tot aan het Hof van Delftpark. De regeling gaat bovendien gelden voor de meest noordelijke wijk van Den Hoorn tot aan de watergang aan de Voordijkshoorn. Op het kaartje is in roze aangegeven wat het nieuwe ontheffingsgebied wordt. Bewoners van het nieuwe gebied die nog niet eerder in aanmerking kwamen voor een gratis ontheffing, ontvangen binnenkort een brief van de gemeente.

Lokale ondernemers

Verschillende ondernemers, waaronder de supermarkt en de bakker aan de Van Foreestweg, hebben een bezorgservice waarmee ze vaak goederen in het ontheffingsgebied leveren. Nu hebben zij geen recht op een ontheffing en moeten ze omrijden via de alternatieve routes. Het college heeft op basis van de evaluatie besloten om deze ondernemers ook de mogelijkheid te geven de knip te passeren. Zij kunnen tegen betaling een ontheffing aanvragen. Dit geldt voor winkels en bedrijven in het gebied tussen het bedrijfsterrein Harnaschpolder, Sionsweg, Prinses Beatrixlaan en de Woudse- en Hoornseweg.

Vervolg

De evaluatienota is ter kennisname naar de gemeenteraad gestuurd. Na een eventuele reactie van de raad worden de huidige beleidsregels aangepast en kunnen de maatregelen worden uitgevoerd. De planning is erop gericht de maatregelen direct na de zomer in te voeren.

Klik op de link hier onder voor meer informatie 

Ontheffingsgebied Kristalweg uitgebreid PDF


Contact

Naar contactformulier

Telefoon: 14015

Vanuit buitenland: 0031 15 260 22 22

WhatsApp: 06 52 73 94 76

Adres

Bezoekadres: Stationsplein 1
 (navigatie: volg Coenderstraat)

Postadres: Postbus 78, 2600 ME, Delft

Maak een afspraak

Openingstijden

Ma - Do:
08:30 - 17:00
Vr:
08:30 - 20:00

·