Kijkopdevoordijk.nl

Inloggen of inschrijven

Groep 7/8 van de Gabriëlschool plaatst ontmoetingsbankAfgelopen vrijdag onthulde groep 7/8 van de Gabriëlschool Harnaschpolder haar zelf ontworpen ontmoetingsbank speciaal voor oudere buurtbewoners. De klas werkte de afgelopen maanden samen met studenten uit Delft in een project van Stichting Move. Samen gingen zij op onderzoek uit in de buurt en ontdekten zij dat sommige ouderen behoefte hebben aan een plekje om rustig te zitten, waar ze aanspraak hebben van voorbijgangers.

De kinderen wilden graag iets voor deze ouderen betekenen en besloten een bank voor hen te plaatsen. Deze ontwierpen ze samen met de houtbewerkers van Stichting Hout Van Jou. Vrijdag werd de bank feestelijk onthuld onder het genot van een gezond hapje en drankje, want ook de gezondheid van de buurt gaat de klas aan het hart. Samen met de studenten hadden zij daarom sandwiches en fruitsalades gemaakt. De Albert Heijn aan de Van Foreestweg sponsorde de boodschappen, een prachtig gebaar!

De bank is te vinden in de centrale hal van Kristalweg 24 t/m 60. Op de rugleuning is een plaat bevestigd waarop een gedichtje te lezen is. Dat gedicht schreven de kinderen zelf, en is in hout vereeuwigd door Laserbeest uit Delft.

We hopen dat de bewoners van de Kristalweg nog lang plezier zullen hebben van hun ontmoetingsbank!

Powered by Froala Editor

Powered by Froala Editor

Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.