KijkopdeVoordijk.nl

Inloggen of inschrijven

Nieuws over coronavirus van Gemeente Delft

Klik hier onder voor meer informatie van de Gemeente Delft

Nieuw over Coronavirus

 

Nieuws over coronavirus      

15 maart 2020

Het coronavirus leidt tot veel vragen, ook over de gevolgen voor Nederland. Organisaties werken samen om besmettingen te voorkomen en de gevolgen van het nieuwe virus te beperken.

Nieuwe maatregelen

In Nederland gelden vanaf donderdag 12 maart en zondag 15 maart 2020 nieuwe maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze maatregelen vindt u op de website van de Rijksoverheid.


Scholen en kinderopvang gesloten

Van 16 maart tot en met 6 april zijn de scholen en kinderopvangorganisaties gesloten vanwege het coronavirus.

Dienstverlening gemeente

De dienstverlening van de gemeente Delft blijft beschikbaar voor inwoners en bedrijven. De balies in het stadskantoor blijven open en afspraken gaan gewoon door. Het kan zijn dat de wachttijd aan de telefoon bij het klantcontactcentrum langer is. Wij vragen hiervoor uw begrip. Het stadhuis aan de Markt gaat dicht, met uitzondering van reguliere raadsbijeenkomsten. 

Stadsarchief

Het Stadsarchief Delft aan de Gantel 21 in Den Hoorn is vanaf maandag 16 maart gesloten voor publiek tot en met in elk geval 6 april. De sluiting ligt in lijn met het landelijk beleid met betrekking tot het coronavirus. Dat betekent dat u tot die tijd niet terecht kunt in het stadsarchief.

Verbod evenementen meer dan 100 personen

Vanaf zondag 15 maart tot en met maandag 6 april geldt de noodverordening Haaglanden. Hierin staat dat er een verbod is op evenementen waar meer dan 100 personen gelijktijdig samenkomen. De verordening geldt voor alle gemeenten in de regio Haaglanden.

Brief burgemeester Marja van Bijsterveldt

Burgemeester Marja van Bijsterveldt heeft een brief geschreven over het coronavirus in Delft. Ze heeft ook de gemeenteraad geïnformeerd. In die brief aan de raad laat ze weten dat in verband met het coronavirus alleen de reguliere vergaderingen doorgaan. Belangstellenden wordt verzocht de raads- en commissievergaderingen via de webcast te volgen.

Wat kunt u zelf doen?

De belangrijkste maatregelen die u zelf kunt nemen om verspreiding van het coronavirus te voorkomen, ziet u in een kort filmpje van de rijksoverheid. Ze zijn:

 • was uw handen regelmatig,
 • hoest en nies in de binnenkant van uw elleboog,
 • gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik meteen weg,
 • raak uw neus, mond en gezicht zo min mogelijk aan,
 • schud geen handen.

Meer informatie

Als gemeente volgen we het advies en de informatie van de autoriteiten op dit gebied, GGD en het RIVM, op de voet. Kijk voor maatregelen en actuele informatie over het coronavirus op:

 • de website van het RIVM
 • de website van de GGD Haaglanden
 • de website van de Rijksoverheid

Ook is er een landelijk informatienummer 0800-1351.

Onderwijs

Op de website van Rijksoverheid vindt u veelgestelde vragen over het coronavirus voor het onderwijs. Studenten van de TU Delft met vragen over het coronavirus kunnen bellen met het informatienummer 015-2789111.

Ondernemen

Op de website van Rijksoverheid vindt u veelgestelde vragen over:

 • Werkgevers en ondernemers
 • Werknemers
 • Internationaal ondernemen

Contact

Telefoon: 14015

Vanuit buitenland: 0031 15 260 22 22

WhatsApp: 06 52 73 94 76

Adres

Bezoekadres: Stationsplein 1
(navigatie: volg Coenderstraat)

Postadres: Postbus 78, 2600 ME, Delft

Maak een afspraak

Openingstijden

Ma - Do:08.30 - 17.00
Vr:08.30 - 20.00     


Browser niet ondersteund
Je browser wordt helaas niet ondersteund. Hierdoor kan het zijn dat sommige onderdelen van de site niet volledig werken. Lees hier meer over welke browsers we ondersteunen of update je browser.